spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Over Sandra

Ik ben orthopedagoog/relatie-en gezinstherapeut, internationaal gecertificeerd EFT-therapeut, gecertificeerd ABFT-therapeut en gecertificeerd trainer CPT. Naast een gezamenlijke praktijk met mijn echtgenoot, Toine den Hollander, psychiater/psychotherapeut/psychoanalyticus, heb ik een praktijk die gericht is op gehechtheid, partnerrelatietherapie en gezinstherapie; samen hebben we twee volwassen kinderen en twee kleinkinderen.

Aanvankelijk begonnen als strafrechtjurist, met bijzondere interesse voor de sociaal-psychologische aspecten van het vak, heb ik me in de loop van mijn carrière steeds meer toegelegd onderzoek en  behandeling van (echt)paren en gezinnen. Ik ben opgeleid tot internationaal gecertificeerd EFT-therapeut en gecertificeerd ABFT-therapeut, en lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, het kwaliteitsregister en de beroepsvereniging voor relatie-en gezinstherapeuten.

Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de 2-jarige Postdoctorale opleiding tot Mindfulnesstrainer aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness o.l.v. prof. dr. A. Speckens in Nijmegen. Daarnaast ben ik gecertificeerd Kindermindfulnesstrainer, opgeleid aan de Internationale Academie voor Mindful Teaching (AMT) in Leusden en gecertificeerd Mindful Parenting trainer, opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) o.l.v. prof.dr. S. Bögels.

Mijn bijzondere expertise is gehechtheidsonderzoek (diagnostiek: GBI en PDI), ik heb in dat kader geparticipeerd in diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van gehechtheid. Een paar jaar geleden wilde ik mijn aandachtsgebied graag verder verbreden naar behandeling/begeleiding, en gezien mijn positieve ervaringen met Mindfulness wilde ik me daar verder in ontwikkelen. Daarnaast was ik zeer geïnteresseerd in de theoretische achtergrond en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Mindfulness, ook omdat dit nauw verbonden is met (veilige) gehechtheid, gehechtheidsonderzoek en behandeling. Ook in de behandeling is gehechtheid de basis van waaruit ik werk.

De behandelcontacten vinden plaats in prettige, rustige praktijkruimtes in Vught (maandagochtend, dinsdag, en zaterdag) en ‘s-Hertogenbosch (woensdagmiddag en vrijdag).