spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Over Sandra

Ik ben jurist, orthopedagoog, gecertificeerd EFT-therapeut en gecertificeerd ABFT-therapeut. Naast een gezamenlijke praktijk met mijn echtgenoot, Toine den Hollander, psychiater/psychotherapeut/psychoanalyticus, heb ik een praktijk die gericht is op gehechtheid, partnerrelatietherapie en gezinstherapie; samen hebben we twee volwassen kinderen.

Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de 2-jarige Postdoctorale opleiding tot Mindfulnesstrainer aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness o.l.v. prof. dr. A. Speckens in Nijmegen. Daarnaast ben ik gecertificeerd Kindermindfulnesstrainer, opgeleid aan de Internationale Academie voor Mindful Teaching (AMT) in Leusden en gecertificeerd Mindful Parenting trainer, opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) o.l.v. prof.dr. S. Bögels. Inmiddels heb ik me ook toegelegd op behandeling van (echt)paren en gezinnen en ben ik gecertificeerd EFT-therapeut en gecertificeerd ABFT-therapeut.

Mijn expertise is gehechtheidsonderzoek (diagnostiek: GBI en PDI), ik heb in dat kader geparticipeerd in diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van gehechtheid. Een paar jaar geleden wilde ik mijn aandachtsgebied graag verder verbreden naar behandeling/begeleiding, en gezien mijn positieve ervaringen met Mindfulness wilde ik me daar verder in ontwikkelen. Daarnaast was ik zeer geïnteresseerd in de theoretische achtergrond en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Mindfulness, ook omdat dit nauw verbonden is met (veilige) gehechtheid, gehechtheidsonderzoek en behandeling. Ook in de behandeling is gehechtheid de basis van waaruit ik werk.

Ik ben blij dat ik, naast het aanbieden van psychodiagnostiek, individuele MBCT, partnerrelatietherapie en gezinstherapie, mindfulnesstrainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen, mindful parenting voor ouders, mindfulness in opvoeding voor ouder/verzorger en kind en ‘Houd me vast’ trainingen voor (echt)paren kan aanbieden. De therapie en trainingen vinden plaats in een prettige, rustige praktijkruimte in een gezondheidscentrum, gevestigd in een voormalig nonnenklooster.