spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Partner-relatietherapie (EFT)

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een gesprekstherapie die gericht is op het verbeteren van de relatie en heeft in vergelijking met andere relatietherapieën een hoge slagingskans. Het unieke van deze behandeling is dat deze zich niet zozeer richt op het verbeteren van de communicatie tussen partners en het oplossen van problemen, maar op het versterken van de liefde en verbondenheid tussen twee mensen. Zich geborgen en veilig weten bij een ander mens is niet alleen een levensbehoefte voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Deze behandeling bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Onderzoek heeft uitgewezen dat EFT geschikt is voor paren van verschillende geaardheid, culturele achtergrond, in verschillende levensfasen en ook bij paren die te maken hebben met verlies, depressie en trauma.

EFT is een integratief model, waarin drie theoretische perspectieven bij elkaar komen: de hechtingstheorie, het systemische of interpersoonlijk perspectief en het experiëntiële of intrapersoonlijke perspectief. EFT is wetenschappelijk onderbouwd en evidence-based.

Het ‘Houd me vast’ programma is een educatief programma, gebaseerd op de theorie en de toepassing in de praktijk van EFT. Deze vindt plaats in groepsverband zal vanaf 2019 aangeboden worden in een weekend (16 uur). Data volgen.

De naam die verbonden is aan EFT is die van dr. Sue Johnson. Zij kreeg diverse onderscheidingen, in het bijzonder voor haar deskundigheid om EFT te ontwikkelen en haar onmiskenbare bijdrage in het veld van partner-relatie therapie. Zeer recent ontving ze de hoogste onderscheiding van Canada voor haar werk.