spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Kosten en vergoeding

Kosten van de behandelingen

 • Kennismakingsgesprek: indien jij of jullie besluiten om niet met mij als therapeut verder te gaan, dan is het kennismakingsgesprek zonder kosten. Op deze manier wil ik de mogelijkheid bieden om een goede en gemotiveerde keuze te maken. Vervolgen we wel met een intake en/of therapie, dan vormt dit eerste gesprek een onderdeel van een behandeling. Dit is mijn overweging om in dat geval dit gesprek wel in rekening te brengen.
 • Kennismakingsgesprek: 115 euro per sessie van 60 minuten;
 • Individuele therapie: 115 euro per sessie van 60 minuten;
 • Partnerrelatietherapie: 165 euro per sessie van 75 minuten;
 • Gezinstherapie: 165 euro per sessie per sessie van 75 minuten;
 • No-show: indien er niet binnen 24 uur voor het consult is afgezegd: vol tarief.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief telefonisch of e-mail contact, voorbereiding en rapportage en inter-collegiaal overleg.

Kosten van de trainingen

 • MBCT en MBSR individueel: 105 euro per sessie;
 • Mindful Parenting: 630 euro;
 • Mindfulness voor ouder/verzorger samen met kind (ouder dan 12 jaar): 630 euro;
 • Mindfulness voor kinderen van 10-12 jaar en hun ouders: 410 euro;
 • Houd me vast training: 790 euro per (echt)paar.

Ik streef er naar dat het aanbod voor iedereen toegankelijk is. Als een bedrag financieel niet haalbaar is, is overleg hierover mogelijk.

In de prijs m.b.t. de Houd me vast training is inbegrepen: het intake-gesprek, het boek van dr. Sue Johnson: Houd me vast, zeven gesprekken voor een hechte (re) en veilige relatie, koffie/thee.

Vergoeding via verzekeraars bij diverse klachten

Gelukkig kan dat bij een aantal zorgverzekeraars, meestal met een vergoeding tot een vastgesteld maximum.

Op de website: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding is te zien of jouw verzekeraar er tussen staat en via welke polissen de training vergoed wordt.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid ‘categorie 1’ zijn. Dit laatste is van toepassing op mij.

Vergoeding via verzekeraars bij burn-out

Vanaf 2015 vergoeden verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig in het aanvullende pakket mindfulness bij burn-out klachten. De vergoeding zal circa 350 euro per cliënt zijn (maar check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT (beide zijn mogelijk) voor verzekerden van vanaf 18 jaar met burn-out klachten.

Voorwaarden: De MBSR of MBCT moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN-lid ‘categorie 1’ zijn; dit is van toepassing op mij. Verder moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De deelnemers kan de verwijsbrief samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.